Qmam kasze do ostatniego okruszka

  • 978836597315333
Rozbudź wyobraźnię kulinarną! Rozpal zmysły! Objadaj się zdrowo i czuj się świetnie. A przede wszystkim - niczego nie marnuj! Przed wami polska odpowiedź na kulinarny, światowy trend no waste cooking. Maia Sobczak od początku 2017 roku zaczęła propagować ideę #mynowaste. To bardzo kreatywne...

35.94 zł

-40%

59.90 zł

Chwilowo niedostępny

Dodaj do schowka

Bądź pierwszym który napisze recenzję!

Napisz opinię

Torba "Prawdziwej Książniczki"

Qmam kasze do ostatniego okruszka

Rozbudź wyobraźnię kulinarną! Rozpal zmysły! Objadaj się zdrowo i czuj się świetnie. A przede wszystkim - niczego nie marnuj! Przed wami polska odpowiedź na kulinarny, światowy trend no waste cooking.

Maia Sobczak od początku 2017 roku zaczęła propagować ideę #mynowaste. To bardzo kreatywne podejście wykorzystania w kuchni wszystkiego, co już się ma. Z doświadczenia wie, że to właśnie ograniczenia wyzwalają nowe kulinarne odkrycia, a gotowanie z resztek wprowadza w życie nową jakość i szczyptę magii. Niby czemu wyrzucać, skoro można się tym jeszcze zachwycić?

Qmam kasze do ostatniego okruszka to zbiór opowieści z życia wziętych i przemyśleń związanych z jedzeniem ? w końcu każdy posiłek jest najważniejszy. Zdaniem Mai człowiek stracił szacunek do jedzenia, jest w większości tanie, łatwo dostępne i niestety kiepskiej jakości. Kupujemy za dużo i bez planu, a potem wyrzucamy, tonami. Marnujemy nie tylko pieniądze, ale również swój czas i potencjał.

Maia przyjaźnie wprowadza w ideę rozsądnego i niesamowicie twórczego podejścia do kuchni, pokazując, jak kusząco można wykorzystać różne końcówki czy resztki, i zrobić bajgle ze smażoną marchewką, śniadaniowy budyń z chrupiącymi orzechami albo bakłażana z owocami czarnego bzu. Gotowanie to prawdziwa frajda, a #mynowaste to radocha i ekonomia w zdrowym wydaniu ? w dodatku na pełnym uśmiechu.

Maia Sobczak, autorka bloga Qmamkasze ? z wykształcenia psycholog, choć śmieje się pod nosem, że uprawia głównie psychologię pozytywną. Dietoterapeutka, pracuje w oparciu o najstarsze medycyny świata. Konsultantka Ajurwedy z ramienia Jiva institute w Indiach. Na co dzień tworzy zdrowe, wzmacniające ciało i umysł receptury, kusi pysznym jedzeniem, fotografuje, pisze artykuły, prowadzi warsztaty i wykłady. Ćwiczy jogę, kocha zwierzęta, ludzi i świat. Stylizuje kulinarnie i gotuje ile wlezie ? w końcu trening czyni mistrza. Uważa że szacunek, pewna doza pokory i poczucie humoru sprawiają, że świat zaczyna poruszać się z większą gracją. Napisała wraz z Grzegorzem Łapanowskim Szkołę na widelcu. Najlepsze przepisy dla całej rodziny (2014), a sama dwa bestsellery: Qmam kasze, czyli powrót do korzeni (2015) oraz Przepisy na szczęście (2017).

  • Autor: Maia Sobczak
  • Wydawnictwo: Wydawnictwo Marginesy
  • Oprawa: Twarda
  • Stan: końcówka nakładu, książki są nowe, ale niepełnowartościowe (mogą posiadać zażółknięcia, drobne zagięcia, itp.)
  • Model: 978836597315333
  • ISBN: 9788365973153
  • EAN: 978836597315333
  • Wymiary: 19.0x25.0x2.5 cm