W Końcu Konopie Dla Każdego!
NOWOŚĆ Zdjecie nr 1

Maca BIO Rainforest Foods 300g

Maca to andyjska roślina pochodząca z wysokogórskich rejonów. Jej łacińska nazwa to Lepidium meyeni. Od przeszło 2000 lat jest ważnym elementem diety mieszkańców Peru i Boliwii. Niemal każda część rośliny jest wykorzystywana np. : korzenie maca mogą być gotowane z owsianką czy też fermentowane do...

89,00 zł

Dodaj do schowka

Napisz opinię

Maca BIO Rainforest Foods 300g

Maca BIO Rainforest Foods 300g

Maca to andyjska roślina pochodząca z wysokogórskich rejonów. Jej łacińska nazwa to Lepidium meyeni. Od przeszło 2000 lat jest ważnym elementem diety mieszkańców Peru i Boliwii. Niemal każda część rośliny jest wykorzystywana np. : korzenie maca mogą być gotowane z owsianką czy też fermentowane do...

Maca to andyjska roślina pochodząca z wysokogórskich rejonów. Jej łacińska nazwa to Lepidium meyeni. Od przeszło 2000 lat jest ważnym elementem diety mieszkańców Peru i Boliwii. Niemal każda część rośliny jest wykorzystywana np. : korzenie maca mogą być gotowane z owsianką czy też fermentowane do piwa, liście są często spożywane na surowo. Podczas hiszpańskiego okresu kolonizacji maca była tak ceniona, że używano jej jako formy waluty. Legendy podają, że Inkowie stosowali maca przed bitwą, aby zwiększyć ducha walki, siłę i kondycję.

Maca posiada wysoką wartość odżywczą, zawiera wiele substancji mineralnych i witamin, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Zazwyczaj zawiera ok 10% białek, 60% węglowodanów, 9% błonnika.

Istnieje kilka kolorów maca: kremowy, żółty, zielony, fioletowy, czerwony, czarny. Zasadniczo mają one zbliżone właściwości, niemniej jednak różnią nieznacznie w zależności od koloru. Maca czarna np. energetyzuje, rewitalizuje, korzystnie wpływa na pamięć. Maca żółta wykazuje ponadto działanie poprawiające sprawność seksualną i libido.

Rainforest Foods Maca jest uprawiana ekologicznie na wysokości ponad 4000 m i stanowi połączenie 4 rodzajów: czerwonej, żółtej, fioletowej i czarnej, dzięki czemu otrzymujemy w jednym produkcie wszystko to co najlepsze.
Maca Rainforest Foods otrzymała nagrodę Platinum Award za najlepszy ekologiczny produkt sproszkowany w 2011roku.


Maca Raiforest Foods posiada certyfikat ekologiczny Soil Association, co gwarantuje, że produkt sprzedawany jako ekologiczny rzeczywiście takim jest. Jedyną gwarancją, że klient kupuje produkt ekologiczny jest certyfikat ekologiczny danego kraju i obowiązkowe logo UE w postaci zielonego liścia (dotyczy produktów spożywczych, w tym suplementów diety). Ponadto wszystkie produkty certyfikowane ekologicznie muszą posiadać kod certyfikacji na opakowaniu. Dla firm brytyjskich takich jak Rainforest Foods ma to format GB-ORG-05. Jeśli taki kod nie jest obecny na opakowaniu - produkt nie jest ekologiczny.

Certyfikat ekologiczny jest gwarancją, że produkt nie jest skażony resztkami pestycydów, środków owadobójczych czy chwastobójczych. W trosce o swoje zdrowie warto wybierać produkty z certyfikatem ekologicznym.

Zalecane spożycie: 1 łyżeczka ( 5g) rozpuszczona w wodzie, soku lub smoothie.

Stosowanie w trakcie ciąży i w okresie karmienia piersią oraz przez osoby przyjmujących leki tylko po konsultacji z lekarzem.

Odpowiedni dla Wegetarian i Wegan.

Warunki przechowywania: Należy przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Z dala od bezpośredniego promieniowania słonecznego w temperaturze poniżej 30oC.

      Zawartość w porcji dziennej

Skład:                                                                              1 łyżeczka  

Sproszkowany korzeń Maca* (Lepidium meyenii)      5 g                

 * certyfikat ekologiczny

  • EAN 5060213550391
  • Producent Rainforest Foods

Podobne produkty

© 2016 - All rights reserved Sklepy internetowe