Zabierz Przekąski Na Drogę

Mieszanka Do Wypieku Chleb Witalny Bio 500 G - Rosenfellner

SKŁADNIKImaka pszenna*, maka pszenna pełnoziarnista*, maka żytnia pełnoziarnista*, suszony zakwas żytni (maka żytnia pełnoziarnista*, woda), sól, nasiona lnu*, słonecznik*, przyprawy do chleba*, regulator kwasowosci: kwas mlekowy (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość...

12,71 zł

13,38 zł

Dodaj do schowka

Napisz opinię

Mieszanka Do Wypieku Chleb Witalny Bio 500 G - Rosenfellner

Mieszanka Do Wypieku Chleb Witalny Bio 500 G - Rosenfellner

SKŁADNIKImaka pszenna*, maka pszenna pełnoziarnista*, maka żytnia pełnoziarnista*, suszony zakwas żytni (maka żytnia pełnoziarnista*, woda), sól, nasiona lnu*, słonecznik*, przyprawy do chleba*, regulator kwasowosci: kwas mlekowy (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość...

SKŁADNIKI
maka pszenna*, maka pszenna pełnoziarnista*, maka żytnia pełnoziarnista*, suszony zakwas żytni (maka żytnia pełnoziarnista*, woda), sól, nasiona lnu*, słonecznik*, przyprawy do chleba*, regulator kwasowosci: kwas mlekowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna:  kJ /  kcal
Tłuszcz:  g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:   g
Węglowodany:  g
w tym cukry:   g
Białko:  g
Sól:  g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mieszanke nalezy wsypac do miski, dodac 9 g suszonych drozdzy lub
21 g swiezych drozdzy i 320 ml letniej wody, zagniesc ciasto.
Pozostawic ciasto do wyrosniecia w temperaturze pokojowej na 30
minut. Posmarowac olejem forme do pieczenia ciasta forme do
pieczenia ciasta olejem. Przez chwile ugniesc ciasto i umiescic w
formie do pieczenia. Przykryte ciasto odstawic do wyrosniecia w
temp. pokojowej na 30 minut. Nastepnie włozyc do piekarnika.

Pieczenie góra/dół: 220 ° C (nagrzane wstepnie)
Termoobieg: 200 ° C (nagrzane wstepnie)
Czas pieczenia: sredni poziom piekarnika przez ok. 35 - 45 min.
Po 20 min. zmniejszyc temperature o około 20 ° C.

Sposób przygotowania z proszkiem do pieczenia:
Mieszanke nalezy wsypac do miski, dodac 1 paczke proszku do
pieczenia i ok. 300 ml letniej wody, zagniesc ciasto. Posmaruj forme
do pieczenia ciasta olejem, umiesc ciasto w formie i piecz w temp.
175 ° C we wczesniej nagrzanym piekarniku przez 45 min.
Wskazówka do pieczenia w piekarniku: Umiesc w piekarniku
naczynie z goraca woda aby zapobiec nadmiernemu wyschnieciu
chleba.

Sposób przygotowania w wypiekaczu do chleba:
Napełnij urzadzenie do wypiekania chleba 320 ml wody. Dodaj
mieszanine do wypieku. Włacz
program "normal", kolor "dark". Wypieczony bochenek ma ok. 750 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywac w suchym miejscu, chronic przed ciepłem.

  • EAN 9120012130357
  • Waga 540

Podobne produkty

© 2016 - All rights reserved Sklepy internetowe