Zabierz Przekąski Na Drogę

Mieszanka Do Wypieku Chleb Orkiszowy Bio 500 G - Rosenfellner

SKŁADNIKIMąka orkiszowa pełnoziarnista* (62,4%), mąka żytnia*, sól, suszony zakwas żytni (mąka żytnia pełnoziarnista*, woda), płatki ziemniaczane*, przyprawy*, przeciwutleniacz: ekstrakt z rozmarynu*, regulator kwasowości: kwas mlekowy (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100...

13,70 zł

14,42 zł

Dodaj do schowka

Napisz opinię

Mieszanka Do Wypieku Chleb Orkiszowy Bio 500 G - Rosenfellner

Mieszanka Do Wypieku Chleb Orkiszowy Bio 500 G - Rosenfellner

SKŁADNIKIMąka orkiszowa pełnoziarnista* (62,4%), mąka żytnia*, sól, suszony zakwas żytni (mąka żytnia pełnoziarnista*, woda), płatki ziemniaczane*, przyprawy*, przeciwutleniacz: ekstrakt z rozmarynu*, regulator kwasowości: kwas mlekowy (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100...

SKŁADNIKI
Mąka orkiszowa pełnoziarnista* (62,4%), mąka żytnia*, sól, suszony zakwas żytni (mąka żytnia pełnoziarnista*, woda), płatki ziemniaczane*, przyprawy*, przeciwutleniacz: ekstrakt z rozmarynu*, regulator kwasowości: kwas mlekowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1298 kJ / 307 kcal
Tłuszcz: 1,30 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:  0,6 g
Węglowodany: 64 g
w tym cukry:  0,6 g
Błonnik: 6,6 g
Białko: 12 g
Sól: 2,2 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mieszanke nalezy wsypac do miski, dodac 9 g suszonych drozdzy lub
21 g swiezych drozdzy i 320 ml letniej wody, zagniesc ciasto.
Pozostawic ciasto do wyrosniecia w temperaturze pokojowej na 30
minut. Forme do pieczenia ciasta posmarowac olejem. Przez chwile
ugniesc ciasto i umiescic w formie do pieczenia. Przykryte ciasto
odstawic do wyrosniecia w temp. pokojowej na 30 minut. Nastepnie
włozyc do piekarnika.

Pieczenie góra/dół: 220 ° C (nagrzane wstepnie)
Termoobieg: 200 ° C (nagrzane wstepnie)
Czas pieczenia: sredni poziom piekarnika przez ok. 35 - 45 min.
Po 20 min. zmniejszyc temperature o około 20 ° C.

Sposób przygotowania z proszkiem do pieczenia:
Mieszanke nalezy wsypac do miski, dodac 1 paczke proszku do
pieczenia i ok. 300 ml letniej wody, zagniesc ciasto. Posmarowac
olejem forme do pieczenia ciasta, a nastepnie po umieszczeniu ciasta
w piekarniku piec we wczesniej nagrzanym piekarniku przez 45 min.
w temp. 175 ° C.
Wskazówka do pieczenia w piekarniku: Umiesc w piekarniku
naczynie z goraca woda aby zapobiec nadmiernemu wyschnieciu
chleba.

Sposób przygotowania w wypiekaczu do chleba:
Napełnij urzadzenie do wypiekania chleba 320 ml wody. Dodaj
mieszanine do wypieku. Włacz
program "normal", kolor "dark". Wypieczony bochenek ma ok. 750 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywac w suchym miejscu, chronic przed ciepłem.

  • EAN 9120012130289
  • Waga 540

Podobne produkty

© 2016 - All rights reserved Sklepy internetowe