Foods by Ann Ekologiczne białko ryżowe - Anna Lewandowska

Foods by Ann Ekologiczne białko ryżowe - Anna Lewandowska

Białko ryżowe zyskuje na popularności wśród wegan i wegetarian oraz osób z nietolerancją laktozy, ponieważ nie zawiera produktów pochodzenia zwierzęcego. Dodatkowo posiada wysokie stężenie alaniny, argininy, lizyny i fenyloalaniny. Sięgaj po nie jeśli jesteś sportowcem i chcesz wspierać budowę masy...

29.99 zł

Produkt niedostępny

Dodaj do schowka

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Białko ryżowe zyskuje na popularności wśród wegan i wegetarian oraz osób z nietolerancją laktozy, ponieważ nie zawiera produktów pochodzenia zwierzęcego. Dodatkowo posiada wysokie stężenie alaniny, argininy, lizyny i fenyloalaniny.

Sięgaj po nie jeśli jesteś sportowcem i chcesz wspierać budowę masy mięśniowej, lub chcesz dodać sobie energii i poprawić samopoczucie.

Ze względu na brak glutenu i laktozy białko ryżowe ulega szybkiemu strawieniu i tym samym nawet zaraz po posiłku poczujesz się lekko, a także nie będą Ci grozić wzdęcia.

Popularne jest mieszanie białka ryżowego z białkiem z grochu. Białko ryżowe jest bowiem bogate w cysteinę i metioninę a ubogie w lizynę, podczas gdy białko z grochu ma wysokie stężenie lizyny a niskie cysteiny i metioniny.

Białko ryżowe może być stosowane jako zamiennik posiłku niskotłuszczowego lub niskowęglowodanowego, a także po treningu – w celu zwiększenia masy mięśniowej i jej regeneracji. 30g białka należy dodać do wody, mleka ryżowego bądź dowolnego koktajlu i dokładnie wstrząsnąć.