Make Me Bio

Bio Organic Foods: Sól Magnezowa Mg Balans 200g

Magnez przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Magnez pomaga w utrzymaniu równowagi elektrolitowej Magnez przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego Magnez pomaga w prawid­łowym funkcjonowaniu układu nerwowego Magnez pomaga w prawid­łowym...

11,04 zł

12,00 zł

Dodaj do schowka

Napisz opinię

Bio Organic Foods: Sól Magnezowa Mg Balans 200g

Bio Organic Foods: Sól Magnezowa Mg Balans 200g

Magnez przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Magnez pomaga w utrzymaniu równowagi elektrolitowej Magnez przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego Magnez pomaga w prawid­łowym funkcjonowaniu układu nerwowego Magnez pomaga w prawid­łowym...

Sól magnezowa Mg – balans naturalna walka z bólem do kąpieli masażu 200g – Prezentowane zdjęcie może się nieco różnić od aktulanego wyglądu towaru.
Opakowanie: 200g

Skład:
sześciowodny chlorek magnezu MgCl2 x 6H2O-200gr. Z wszystkich form magnezu właśnie chlorek magnezu jest najlepiej przyswajalny przez organizm człowieka

  • Magnez przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
  • Magnez pomaga w utrzymaniu równowagi elektrolitowej
  • Magnez przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego
  • Magnez pomaga w prawid­łowym funkcjonowaniu układu nerwowego
  • Magnez pomaga w prawid­łowym funkcjonowaniu mięśni
  • Magnez pomaga w prawid­łowej syntezie białka
  • Magnez pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych
  • Magnez pomaga w utrzymaniu zdrowych kości
  • Magnez pomaga w utrzymaniu zdrowych zębów
  • Magnez odgrywa rolę w procesie podziału komó­rek

Niedobór magnezu w organizmie powoduje:
– depresje, bezsenność, przerywany sen
– skłonność do skurczy w kończynach
– sztywność, bolesność przy ruchach mięśni
– przyczynia się do powstawania starczej skóry
– powoduje skłonność do zaparć
– inne objawy chorobowe są znacznie bardziej odczuwalne

Wiedza dla dociekliwych:
Badania wykazały, że chlorek magnezowy jest nie tylko doskonałym źródłem magnezu, ale posiada szerokie spektrum w leczeniu wielu schorzeń. Bardzo atrakcyjne jest przyswajanie (absorpcja) magnezu przez skórę, które omija układ trawienny

Chlorek magnezowy przynosi bardzo dobre efekty w leczeniu chorób zakaźnych, stymulując białe ciałka, a tym samym cały system immunologiczny. Prof. Pierre Delbet zauważył efekty poprawy ogólnego stanu zdrowia pacjentów, jak: wzrost energii, ustępowanie ogólnego osłabienia a także poprawę stanów emocjonalnych i psychicznej równowagi. Z biegiem czasu ludzie zaczęli powszechnie używać roztwór chlorku magnezowego, traktując go jako suplement codziennej diety, obserwując często ustępowanie różnego rodzaju objawów chorobowych, które nękają zasadniczo każdego człowieka. Efekty działania chlorku magnezowego zdopingowały prof. Delbeta do dalszych wnikliwych badań nad chlorkiem magnezu w leczeniu schorzeń: gastrologicznych, zapalenia jelita grubego, choroby woreczka żółciowego, chorób skórnych (trądzik, egzema, wysypki), hemoroidy, leczenie impotencji, przerostu gruczołu krokowego i profilaktyce nowotworowej.

Profesor Delbet stwierdził jednoznacznie, że coraz mniejsza zawartość magnezu w naszym pożywieniu jest powodem wzrostu zapadalności na choroby nowotworowe.

Chlorek magnezu MgCl2+6H2O – Magnesium chloratum crystallisatum (Magnesiumchlorid, Chlormegnesium, Magnesium Chloride hexahydrate, Chlorure de magnesium) to krystaliczna biaława lub przezroczysta substancja, rozpuszczalna w wodzie zimnej (0,6 cz.), wodzie gorącej (0,3 cz.) i w 5 cz. spirytusu. Produkt to czysta postać farmaceutyczna chlorku magnezu. W suchej formie chlorek magnezu jest w postaci białych higroskopijnych płatków uwodnionych sześcioma molekułami wody (heksahydrat lub sześciowodzian) na każdy atom magnezu połączony z dwoma atomami chloru (MgCl,). Smak roztworu wodnego chlorku magnezu jest słono-gorzkawy. W 120 stopniach traci wodę krystalizacyjną.

Chlorek magnezu jest biodostępny (przyswajalny), zatem stanowi dobre i tanie źródło magnezu dla organizmu człowieka i zwierząt. W dawce 3 g doustnie działa silnie żółciopędnie i rozwalniająco na zasadzie osmotycznej. W mniejszych dawkach wzmaga wydzielanie żółci, pobudza perystaltykę jelit i reguluje wypróżnienia, nie dając jednocześnie efektu przeczyszczenia, jak czyni, np. siarczan magnezu. Zapobiega zastojom żółci i atonii jelit. Jest dopuszczony do suplementów diety oraz żywności (E511). Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z 18 maja 2010 r. chlorek magnezu został dopuszczony do suplementów jako źródło magnezu (Załączniki do rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 18 maja 2010 r. (poz. 596)). Zalecane dzienne spożycie magnezu wynosi 375 mg.

Sposób użycia:

Kąpiel magnezowa:
W wannie bardzo ciepłej wody, rozpuszczamy dwie torebki chlorku magnezu, i moczymy się przez ok. 30minut. Podczas kąpieli nie używamy mydeł ani szamponów. W zależności od wrażliwości naszej skóry, możemy odczuwać lekkie szczypanie lub pieczenie, co jest zupełnie naturalne i szybko mija. Po kąpieli zaleca się natłuścić skórę, ulubionym kremem lub oliwką. Można ciało opłukać bieżącą wodą.

Moczenie nóg w solankowej wodzie magnezowej:
W 2 litrach bardzo ciepłej wody rozpuszczamy zawartość opakowania i moczymy stopy przez ok. 30min. dziennie. Opłukujemy letnią wodą. Po moczeniu nóg zaleca się włożyć na noc ciepłe bawełniane skarpety. Standardowa kuracja powinna trwać około 2,5 tygodnia, tydzień przerwy i ponownie 2,5 tygodnia kuracji.

Oliwa magnezowa:
1 część chlorku + 2 części ciepłej wody lub jak skóra się już przyzwyczai można 1 część chlorku + 1 część wody. Wymieszanie soli z małą ilością wody powoduje powstanie „magnezowej oliwy” idealnej na okłady i masaż. Nie jest to prawdziwa oliwa, ale odczucie jest takie, jakby smarowało się skórę oliwą. Takie zastosowanie produktu to zabieg kosmetyczny i równocześnie suplementacja magnezu.

Chlorek magnezu jednocześnie jest silnym środkiem przeciwzapalnym i działa antyseptycznie, dlatego w postaci oliwy magnezowej, możemy go wykorzystać jako całkowicie nieszkodliwy dezodorant. Dezodorant z oliwki magnezowej nie zostawia śladów na ubraniach i jest bezzapachowy.

Uwagi praktyczne:
Można ponownie użyć przygotowanego roztworu, z którego wodę należy podgrzać przed ponownym użyciem. Okres użytkowania 1-3 tygodnie z zależności od własnych upodobań i sposobu filtracji roztworu z obumarłych komórek skóry. Należy pamiętać, że woda powinna być bardzo ciepła, im bardziej gorąca woda tym pory skóry bardziej się otwierają i działanie soli jest pełniejsze. Po otwarciu opakowania, zawartość przesypać do suchego, szklanego i szczelnie zamykanego słoika lub pudełka.

Produkt nie posiada certyfikatu do stosowania wewnętrznego. Produkt wysoce higroskopijny. Zbrylanie nie wpływa na jakość.

  • Producent Bio Organic Foods
  • Waga 200g

Podobne produkty

© 2016 - All rights reserved Sklepy internetowe