Przejdz na sielona strone mocy
NOWO�� Zdjecie nr 1

Włoska sztuka dobrego gotowania - Pellegrino Artusi

Legendarne dzieło sławnego gastronoma z Romanii. Włoska sztuka dobrego gotowania to słynne dzieło Pellegrino Artusiego, niezwykłego smakosza i znawcy potraw, który zebrał 790 przepisów na dania z różnych regionów Półwyspu Apenińskiego i okrasił je opowiastkami, interesującymi historiami oraz...

38,92 zł

49,90 zł

Dodaj do schowka

Napisz opinię

Włoska sztuka dobrego gotowania - Pellegrino Artusi

Włoska sztuka dobrego gotowania - Pellegrino Artusi

Legendarne dzieło sławnego gastronoma z Romanii. Włoska sztuka dobrego gotowania to słynne dzieło Pellegrino Artusiego, niezwykłego smakosza i znawcy potraw, który zebrał 790 przepisów na dania z różnych regionów Półwyspu Apenińskiego i okrasił je opowiastkami, interesującymi historiami oraz...

Legendarne dzieło sławnego gastronoma z Romanii.

Włoska sztuka dobrego gotowania to słynne dzieło Pellegrino Artusiego, niezwykłego smakosza i znawcy potraw, który zebrał 790 przepisów na dania z różnych regionów Półwyspu Apenińskiego i okrasił je opowiastkami, interesującymi historiami oraz anegdotami, odsłaniając w ten sposób tajemnice smakowitej kuchni i przybliżając włoską kulturę jedzenia. Książka ukaże się staraniem Włoskiego Instytutu Kultury w Warszawie, Włoskiego Instytutu Kultury w Krakowie oraz wydawnictwa Muza.

Książkę przetłumaczyły: Tessa Capponi-Borawska, znana italianistka i wykładowca  Uniwersytetu Warszawskiego, zajmującą się od lat popularyzacją włoskiej kultury i kuchni, autorka książek Moja kuchnia pachnąca bazylią i Dziennik Toskański, a także dziennikarka pisząca od lat felietony dla „Twojego Stylu” i „Kuchni” oraz Małgorzata Jankowska-Buttitta, również italianistka, antropolog kultury, dziennikarka, autorka książki Niezapomniana kuchnia Warmii i Mazur, a także wielu interesujących wykładów i felietonów o gastronomii oraz kulturze Włoch w polskiej prasie i radiu. 

  • ISBN 9788328707641
  • Autor Artusi Pellegrino
  • Wydawca Muza
  • Tytuł Włoska sztuka dobrego gotowania
  • Ilość stron 512
  • Oprawa Miękka ze skrzydełkami
  • Tytuł oryg. La scienza in cucina e l'arte di mangiar bene
  • EAN 9788328707641
  • Tłumacz Capponi-Borawska Tessa, Jankowska-Buttitta Małgorzata
  • Język polski
  • Język oryginału włoski
  • Data wydania 2017-11-15
  • Tytuł Włoska sztuka dobrego gotowania
  • Rok wydania 2017
  • Premiera 0000-00-00
  • Edycja 1
  • Typ book
  • Wysokość 24
  • Szerokość 16.5
  • Waga 950.000
  • Wymiary 16.5x24.0x3 cm
  • Nr wydania 1

Podobne produkty

© 2016 - All rights reserved Sklepy internetowe