Makarony

Jest 117 produktów.

Makarony

W kuchni każdego z nas, w dolnej bądź górnej półce można znaleźć makaron, a nie raz nawet więcej niż jedno opakowanie. I brawo, to się chwali! Dlaczego? Makaron jest bogatym źródłem witamin, minerałów i błonnika, które są niezbędne w naszej diecie.  
Na współczesnym rynku dostępne są różnorodne kształty, wzory i kolory makaronów, a to wszystko zachęca nas do częstszego ich spożywania. Makaron jest o tyle wyjątkowy, że można go łączyć niemal ze wszystkim. Idealnie nadaje się do m.in.: zup, sałatek, zapiekanek, zaś jego przyrządzenie nie wymaga dużego wysiłki i wysokich nakładów finansowych.

Makaron odpowiada za prawidłową pracę układu trawiennego dzięki znacznej zawartości błonnika. Dodatko...

W kuchni każdego z nas, w dolnej bądź górnej półce można znaleźć makaron, a nie raz nawet więcej niż jedno opakowanie. I brawo, to się chwali! Dlaczego? Makaron jest bogatym źródłem witamin, minerałów i błonnika, które są niezbędne w naszej diecie.  
Na współczesnym rynku dostępne są różnorodne kształty, wzory i kolory makaronów, a to wszystko zachęca nas do częstszego ich spożywania. Makaron jest o tyle wyjątkowy, że można go łączyć niemal ze wszystkim. Idealnie nadaje się do m.in.: zup, sałatek, zapiekanek, zaś jego przyrządzenie nie wymaga dużego wysiłki i wysokich nakładów finansowych.

Makaron odpowiada za prawidłową pracę układu trawiennego dzięki znacznej zawartości błonnika. Dodatkowo może stanowić świetną potrawę dla osób żyjących aktywnie, gdyż potrafi dodać energii na wiele godzin. Warto także obalić powszechnie znany mit ? makaron nie tuczy, a wręcz przeciwnie może pomóc nam pozbyć się nadwagi! Tuczącym jest to wszystko, z czym go podajemy np. kupne sosy ze słoika bądź tłuste mięso.
 
Zaskoczeniem dla niektórych może być fakt, że spożywanie makaronu może poprawić nam nastrój! Wszystko za sprawą witamin, które odpowiadają za nasz dobry stan ducha i chronią nas przed niekorzystnymi skutkami stresu.

Warto zwrócić szczególną uwagę, że prawidłowo ugotowany makaron powinien być al? dente, czyli ugotowany na półtwardo. Wówczas jego indeks glikemiczny jest znacznie niższy niż w przypadku makaronu rozgotowanego.

Oferta AleZielonegoSklepu.pl przedstawia kilka rodzajów makaronów np. żytni, gryczany, orkiszowy, ryżowy i sojowy. Każdy z nich jest wyjątkowy i zdrowy. Spróbuj!

Więcej
© 2016 - All rights reserved Sklepy internetowe